Sencha Premium Økologisk

kr.89,00

Sencha premium høstes tidligt om morgenen og derfor kan den behandles samme dag, hvilket resulterer i en ekstraordinær god kop the.

Beskrivelse

SENCHA PREMIUM ØKOLOGISK

Sencha premium er en behagelig blød og aromatisk the, der ligner sin japanske pendanti udseende og forarbejdning.

Theen kommer fra en lille gård nær Fusheng Town i Zhejlang- provinsen. Langt fra civilisationenen kan forurening udelukkes og kontrolleret økologisk dyrkning kan sikres.

Theen høstes tidligt om morgenen og derfor kan den behandles samme dag, hvilket resulterer i en ekstraordinær god kop the.

GRØN SENCHA THE

Grøn sencha the økologisk er en ud af flere slags grønne theer. Grøn the kommer i princippet fra de samme buske som sort the, men forarbejdningen er forskellig.

FORARBEJDNING

Efter plukningen af de grønne blade, dampes og tørres bladene for at stoppe den naturlige oxideringsproces. Herved bibeholder bladene flere af de naturlige olier og vigtige antioxidanter, og de bliver bløde og lettere at forarbejde.

Efter tørringen rulles og vrides bladene på forskellige måder, hvorefter de igen tørres for at reducere væskeindholdet. Processen gentages efter behov, indtil bladene langsomt er blevet helt tørre. Det er mens bladene bliver rullet, at theen får sit udseende. Grøn sencha the kan se meget forskellig ud og det er thearbejderne der afgør udseendet.

Der findes rigtig mange forskellige grønne theer, og der er stor forskel på smag og kvalitet, så man må prøve sig frem for at finde den der passer til ens smag.

Fremstilling af sencha er et fint arbejde. Bladene til sencha bliver nedkølet til ca. fem grader efter dampning og tørring, hvilket frembringer den fine, runde tangsmag. Til sidst rulles bladene fire gange. Første og anden gang med tør varme, tredje og fjerde gang under nedkøling.
Theen får en smuk, lys, klar farve og en skøn frisk smag.

Sencha bør brygges i en lille thepotte og serveres gerne i en lille kop. Den optimale thepotte vil være keramisk og helt ren. Man bør aldrig bruge opvaskemiddel, men blot skylle og dernæst stille den til tørre.
For at få størst mulighed for at se den flotte farve, anbefales hvide percelæns kopper.

Kedlen tages af i samme øjeblik vandet begynder at koge. Brug 2 gram per kop (20 cl.), og hæld vandet over, når det er afkølet til 80 – 85 grader.
Server theen når den ønskede styrke er opnået. Thebladene kan genanvendes to til tre gange med gradvis forlænget trækketid.

Grøn sencha premium ingredienser:

Kinesisk sencha the*.

*= Fra økologisk landbrug.

Hos KAFFEPORTEN finder du også et udvalg af thekander.

 

Du kunne også være interesseret i...