Grøn Sencha Citron økologisk

kr.49,00

Pose med 100g.

Grøn sencha citron er en frisk og fyldig the.

Grøn forfriskende sencha med en vidunderlig duft af citrus. En dejlig mild the.

Total

Kategorier: ,

Beskrivelse

GRØN SENCHA CITRON

Grøn sencha citron økologisk er en frisk og fyldig the. 

Grøn forfriskende sencha med en vidunderlig duft af citrus. En dejlig mild the.

LIDT OM SENCHA…

FORARBEJDNING

Efter plukningen af de grønne blade, dampes og tørres bladene for at stoppe den naturlige oxideringsproces. Herved bibeholder bladene flere af de naturlige olier og vigtige antioxidanter, og de bliver bløde og lettere at forarbejde.

Efter tørringen rulles og vrides bladene på forskellige måder, hvorefter de igen tørres for at reducere væskeindholdet. Processen gentages efter behov, indtil bladene langsomt er blevet helt tørre. Det er mens bladene bliver rullet, at theen får sit udseende. Grøn sencha the kan se meget forskellig ud og det er thearbejderne der afgør udseendet.

Der findes rigtig mange forskellige grønne theer, og der er stor forskel på smag og kvalitet, så man må prøve sig frem for at finde den der passer til ens smag.

Fremstilling af sencha er et fint arbejde. Bladene til sencha bliver nedkølet til ca. fem grader efter dampning og tørring, hvilket frembringer den fine, runde tangsmag. Til sidst rulles bladene fire gange. Første og anden gang med tør varme, tredje og fjerde gang under nedkøling.
Theen får en smuk, lys, klar farve og en skøn frisk smag.

Sencha bør brygges i en lille thepotte og serveres gerne i en lille kop. Den optimale thepotte vil være keramisk og helt ren. Man bør aldrig bruge opvaskemiddel, men blot skylle og dernæst stille den til tørre.
For at få størst mulighed for at se den flotte farve, anbefales hvide percelæns kopper.

BRYGNING AF THE

Kedlen tages af i samme øjeblik vandet begynder at koge. Brug 2 gram per kop (20 cl.), og hæld vandet over, når det er afkølet til 80 – 85 grader.
Server theen når den ønskede styrke er opnået. Thebladene kan genanvendes to til tre gange med gradvis forlænget trækketid.

Hos KAFFEPORTEN finder du også et udvalg af thekander.

Grøn sencha citron ingredienser:

Grøn sencha the* fra Kina(86%), citrongræs, citronskal*(6%) og naturlig citron aroma*.

*= Fra økologisk landbrug.

Indeholder koffein.

Te Type Grøn Te
Trækketid 4 minutter
Te duft Frisk citrus
Farve Lysgul
Te smag Mild og dejlig citrus te
Te blad Kort og fladt

Du kunne også være interesseret i...