Genmaicha økologisk

kr.76,00

Genmaicha med grøn sencha og puffede ris.

Passer perfekt til suschi og wokretter.

Frisk i smagen og med sødlige karamelnoter.

Kategori:

Beskrivelse

GENMAICHA ØKOLOGISK

Genmaicha økologisk er vores grønne the med puffede ris der er fortrinlig til mad som sushi og wokretter.

I Japan brygges genmaicha i store skåle og de flydende puffede ris, spises ofte som en lille snack til theen. De puffede ris hedder Blossom eller Flower og kan også sigtes ud.

Denne genmaicha er baseret på en højkvalitets sencha fra Kagoshima. Smagen er frisk med søde karamelnoter.

GRØN SENCHA THE

Grøn sencha the økologisk er en ud af flere slags grønne theer. Grøn the kommer i princippet fra de samme buske som sort the, men forarbejdningen er forskellig.

FORARBEJDNING

Efter plukningen af de grønne blade, dampes og tørres bladene for at stoppe den naturlige oxideringsproces. Herved bibeholder bladene flere af de naturlige olier og vigtige antioxidanter, og de bliver bløde og lettere at forarbejde.

Efter tørringen rulles og vrides bladene på forskellige måder, hvorefter de igen tørres for at reducere væskeindholdet. Processen gentages efter behov, indtil bladene langsomt er blevet helt tørre. Det er mens bladene bliver rullet, at theen får sit udseende. Grøn sencha the kan se meget forskellig ud og det er thearbejderne der afgør udseendet.

Der findes rigtig mange forskellige grønne theer, og der er stor forskel på smag og kvalitet, så man må prøve sig frem for at finde den der passer til ens smag.

Fremstilling af sencha er et fint arbejde. Bladene til sencha bliver nedkølet til ca. fem grader efter dampning og tørring, hvilket frembringer den fine, runde tangsmag. Til sidst rulles bladene fire gange. Første og anden gang med tør varme, tredje og fjerde gang under nedkøling.
Theen får en smuk, lys, klar farve og en skøn frisk smag.

Hos KAFFEPORTEN finder du også et udvalg af thekander.

Trækketid: 1-3 mim.

Vandtemperatur: 75-80 grader.

Du kunne også være interesseret i...