Grøn Sencha The økologisk

kr.59,00

En let, mild og forfriskende grøn sencha.

Total

Kategorier: ,

Beskrivelse

GRØN SENCHA THE

Grøn sencha the økologisk er en ud af flere slags grønne theer. Grøn the kommer i princippet fra de samme buske som sort the, men forarbejdningen er forskellig.

FORARBEJDNING

Efter plukningen af de grønne blade, dampes og tørres bladene for at stoppe den naturlige oxideringsproces. Herved bibeholder bladene flere af de naturlige olier og vigtige antioxidanter, og de bliver bløde og lettere at forarbejde.

Efter tørringen rulles og vrides bladene på forskellige måder, hvorefter de igen tørres for at reducere væskeindholdet. Processen gentages efter behov, indtil bladene langsomt er blevet helt tørre. Det er mens bladene bliver rullet, at theen får sit udseende. Grøn sencha the kan se meget forskellig ud og det er thearbejderne der afgør udseendet.

Der findes rigtig mange forskellige grønne theer, og der er stor forskel på smag og kvalitet, så man må prøve sig frem for at finde den der passer til ens smag.

Fremstilling af sencha er et fint arbejde. Bladene til sencha bliver nedkølet til ca. fem grader efter dampning og tørring, hvilket frembringer den fine, runde tangsmag. Til sidst rulles bladene fire gange. Første og anden gang med tør varme, tredje og fjerde gang under nedkøling.
Theen får en smuk, lys, klar farve og en skøn frisk smag.

Sencha bør brygges i en lille thepotte og serveres gerne i en lille kop. Den optimale thepotte vil være keramisk og helt ren. Man bør aldrig bruge opvaskemiddel, men blot skylle og dernæst stille den til tørre.
For at få størst mulighed for at se den flotte farve, anbefales hvide percelæns kopper.

Kedlen tages af i samme øjeblik vandet begynder at koge. Brug 2 gram per kop (20 cl.), og hæld vandet over, når det er afkølet til 80 – 85 grader.
Server theen når den ønskede styrke er opnået. Thebladene kan genanvendes to til tre gange med gradvis forlænget trækketid.

China Grøn Sencha The Økologisk

Økologisk kinesisk grøn sencha the. Anderledes forfriskende te med meget lys kop.

Grøn sencha ingredienser:

Kinesisk sencha the*.

*= Fra økologisk landbrug.

Hos KAFFEPORTEN finder du også et udvalg af thekander.

 

 

Dosering 2 g pr. 200 ml vand.
Te Type Grøn Te
Trækketid 4 minutter
Te duft Anelse hen af frisk oliven
Farve Lysgul
Te smag Krydret – fornemmes let olieagtig på læberne
Te blad Stort og aflangt