Santa Ana økologisk

kr.95,00

Lysristede kaffebønner.

Koppen har en dejlig rund smag med noter af lime, figen og chokolade komplimenteret af en røget eftersmag.

Vi anbefaler bønnerne til filter eller stempelkande.

 

Kategori:

Beskrivelse

SANTA ANA ØKOLOGISK

Santa Ana økologisk

Om San Antonio

Vores udvalgte kaffe fra El Salvador er en blanding af Bourbon, Caturra og Pacamera sorter, der dyrkes i den østlige del af landet, tæt på grænsen til Guatemala. Dyrket ved 1300-1600 m.o.s. er klimaet optimalt for kaffeproduktion, og selvom det ikke er økologisk, er produktionen omhyggeligt organiseret for at bevare det omgivende klima og fauna.

Koppen har en dejlig rund smag med noter af lime, figen og chokolade komplimenteret af en røget eftersmag.

Anbefalet bryggemetode

Vi anbefaler, at du brygger denne kaffe til filter eller stempelkande.

Historie

Mens El Salvador har en lang historie for at dyrke kaffe, da det har været en hovedkilde til eksport i årtier, har landet også lidt af konflikter og bander. Historisk set er bønderne blevet udnyttet af store jordejere og udenlandske interesser, hvilket har ført til stor udvandring for at overleve. Den seneste udvikling har dog set en stigning til en mere hensynsfuld og bæredygtig produktion gennem lokale kooperativer centreret omkring den næststørste by El Salavador; Santa Ana. Vi henter vores kaffe fra en af disse, NEDECAZA.

KAFFEBRYGNING

Kaffe kan brygges på flere måder:

Espresso adskiller sig fra almindelig kaffe ved at være mere koncentreret både i smag og konsistens, og den har et fint lag gyldent skum på toppen. Dette lag kaldes på italiensk for “crema”. Smagen kan ændres på finheden og ristningen af kaffen, hvor hårdt kaffen stampes, hvilket vand, hvilke bønner og hvilken kaffemaskine, der anvendes, kan man ændre markant på smagen af espressoen.

Slow brew kaffe er hvor man hælder kaffe op i et filter og hælder varmt vand (92 °C-100 °C) igennem med cirkulære bevæhelser. Tidligere anvendtes Madam Blå til denne metode, i dag bruger man Chemex eller Hario. En kaffemaskine automatiserer denne proces. Som regel har kaffemaskinen en indbygget varmeplade, så kaffen kan holde sig varm.

Stempelkaffe laves ved, at varmt vand (ikke kogende) hældes over groft malet kaffe i en stempelkande. Efter 3-5 min. sænkes stemplet ned, så kaffegrumset bliver skilt fra væsken. Det skal dog bemærkes at kaffegrumset ikke bliver skilt helt fra kaffen, og at der derfor fortsat bliver brygget.

Koldbrygget kaffe (engelskCold brew coffee) er en kaffedrik, hvor brygningen foregår uden varmt vand og i adskillige timer. Koldbryg skal ikke forveksles med iskaffe der brygges med varmt vand og nedkøles.

Pulverkaffe (i nogle tilfælde kendt under varemærkenavnet Nescafé) er kaffe, der er lavet og herefter frysetørret. Det er et pulver, som kan opløses i varmt vand, så man får kaffe. Dette produkt har egentligt ikke noget med smagen af kaffe at gøre, da kaffebønnerne (ofte af lav kvalitet) har været igennem så mange processer, at smagen er svær at genkende. Koffeinen fra kaffebønnerne bliver dog bibeholdt i denne drik.

Iskaffe egentlig anvende en hvilken som helst af de ovennævnte metoder. Efter brygningen nedkøles kaffen, eksempelvis ved at den blandes med flødeis, hvis det skal være mere lækkert og kaffen skal have mere fylde.

Nyamasheke ingredienser: økologiske bønner fra Rwanda.

KAFFEPORTEN fører også et udvalg af de flotte Chemex kander.

Du kunne også være interesseret i...