Kaffeportens forårs the i dåse

kr.99,00

Kaffeportens forårs the er vores helt nye blanding af hvid Pai Mu Tan, æblestykker og appelsin. En virkelig skøn og frisk blanding.

I dåse med 50 gram.

Beskrivelse

KAFFEPORTENS FORÅRS THE I DÅSE

Kaffeportens forårs the i dåse er vores helt nye blanding som vi endelig har fået den færdige version af. Når vi får lavet vores egne theer, så er de længe undervejs, netop fordi  vi ønsker det helt perfekte resultat.

I denne blanding har vi valgt en let og elegant Pai Mu Tan, søde æblestykker, frisk appelsin og smukke kornblomster.

En smagfuld og fyldig kop the som du nu kan få  i en flot dåse med 50g.

LIDT OM PAI MU TAN

Pai Mu Tan hvid the økologisk dyrkes primært i Fujian provensen i Kina.
Hvid the er den reneste og mindst forarbejdede af alle typer the og er derfor den the, hvor man kommer tættest på naturligt, ubehandlede blade. Det er også den thetype der indeholder flest antioxidanter.

FORARBEJDNING

Theknopperne og de nye blade plukkes nænsomt med hånden og ligges derefter til tørre i det bakkede landskab. Det kan dog sagtens foregå indedørs, hvor det er nemmere at kontrolere luftfugtigheden og undgå regn.

Man plukker kun de øverste blade og spæde bladknopper, lige før de springer ud og derfor er selve høsten begrænset til nogle få dage om året og theen er derfor ganske kostbar i forhold til f.eks. sort the. På knopperne og på undersiden af bladene sidder der beskyttende hår som er med til at give thebladene deres karakteristiske sølvfarve.

Mens det naturlige fugtindhold fordamper udhvikles theens blomsteraroma og bladendes grønne farve skifter til en mere olivengrøn samtidig får dunene den flotte sølvfarve.
Hvid the indeholder lidt koffein og theen får en lys, smuk farve ved brygning. Det er en elegant the med en mild og behagelig smag og forfriskende aroma.

Theen er ikke varmebehandlet og det gør at vitaminindholdet i theknopperne er bibeholdt. Det siges at hvid the har et vitaminindhold der er tre gange højere end grøn the.

Til denne the anbefales det at bruge en stor thesi, så theen virkelig kan få lov til sig med sine store og lange blade.

HVID
Hvid the kommer fra Kina og er en af de mest udsøgte typer af the  og det er også den reneste og mindst forarbejdede af slagsen. Den har en flot lys farve og indeholder meget lidt koffein. Den består af friske skud fra thebusken og plukkes tidligt på året før den blomstrer. Efter høst dampes bladede let og tørres derefter indtil det naturlige vandindhold fordamper. Selve høsten foregår kun nogle få dage om året og derfor er den også en af de mest kostbare the typer.

En klassisker indenfor hvide theer er Pai Mu Tan fra Fujian. Den har dunede knopper med en meget harmonisk gylden og gråhvid glans.

Hos KAFFEPORTEN finder du også et udvalg af thekander.

Kaffeportens forårs the ingredienser:

Hvid the(80%)*, æblestykker*, appelsinolie*, frysetørrede jordbærstykker*, frysetørrede hindbærstykker*, kornblomster*.

*= Fra økologisk landbrug

Koffein: Ja

Trækketid: 2-3 min.

Vandtemperatur: 80 grader

Dosering: 2g pr. 200ml. vand.

BRYGNING AF THE

  • Hæld noget af det varme vand i kanden så det dækker bunden og skyl siderne godt. Lad det stå lidt inden du hælder det ud.
  • Kom the blade i et filter eller pose.
  • Abring filter eller pose i kanden.
  • Hæld vandet langsomt over the bladene og lig låg på kanden.
  • Efter den anbefalede trækketid tages filter eller pose op af kanden. Dette er for at forhindre garvesyren i at fortrænge theens oprindelige smag.

KUN DET BEDSTE

The er bestemt en stor del af vores sortiment. Kaffeporten er nemlig ikke kun kaffe, men også en verden af the. Vi har et stort udvalg af flere typer, og vi har bestræbt os på at finde de bedste til vores kunder.

Vi har et stort udvalg af hvid, sort, rød og grøn, men også en flere forskellige urteblandinger.
Vi udvælger nøje, hvilke vi ønsker at sælge og vægter kvaliteten meget højt.
Vi sætter pris på de rene theer, men har mange spændende blandinger, hvis din drik gerne må smage af lidt mere og få et twist.

Dåsen indeholder 50 gram the.