Pai Mu Tan Hvid The Lakrids og Citrus økologisk

kr.75,00

Hvid Pai Mu Tan the med citronskaller og lakridsrod.
Smager skønt af lakrids og har en dejlig eftersmag af citron.

Total

Beskrivelse

PAI MU TAN

Pai MuTan hvid the lakrids og citrus økologisk – i denne theblanding er der brugt hvid Pai Mu Tan the.
Pai Mu Tan the dyrkes primært i Fujian provensen i Kina.
Hvid the er den reneste og mindst forarbejdede af alle typer the og er derfor den the, hvor man kommer tættest på naturligt, ubehandlede blade. Det er også den thetype der indeholder flest antioxidanter.

Theknopperne og de nye blade plukkes nænsomt med hånden og ligges derefter til tørre i det bakkede landskab. Det kan dog sagtens foregå indedørs, hvor det er nemmere at kontrolere luftfugtigheden og undgå regn.

Man plukker kun de øverste blade og spæde bladknopper, lige før de springer ud og derfor er selve høsten begrænset til nogle få dage om året og theen er derfor ganske kostbar i forhold til f.eks. sort the. På knopperne og på undersiden af bladene sidder der beskyttende hår som er med til at give thebladene deres karakteristiske sølvfarve.

Mens det naturlige fugtindhold fordamper udhvikles theens blomsteraroma og bladendes grønne farve skifter til en mere olivengrøn samtidig får dunene den flotte sølvfarve.
Hvid the indeholder lidt koffein og theen får en lys, smuk farve ved brygning. Det er en elegant the med en mild og behagelig smag og forfriskende aroma.

Theen er ikke varmebehandlet og det gør at vitaminindholdet i theknopperne er bibeholdt. Det siges at hvid the har et vitaminindhold der er tre gange højere end grøn the.

Hvid Te Citrus Lakrids Økologisk

En skøn hvid the med kombination af frisk citrus og den mere søde og mørke lakridssmag.

Til denne the anbefales det at bruge en stor thesi, så theen rigtig kan få lov at udvikle sig med sine store blade.

Ingredienser: Pai Mu Tan hvid te*, citronskaller*(10%), lakridsrod*(5%), citrongræs*, morgenfrueblomster* og naturlig citron aroma og naturlig avis aroma.

*= Fra økologisk landbrug

BRYGNING AF THE

  • Hæld noget af det varme vand i kanden så det dækker bunden og skyl siderne godt. Lad det stå lidt inden du hælder det ud.
  • Kom the blade i et filter eller pose.
  • Abring filter eller pose i kanden.
  • Hæld vandet langsomt over the bladene og lig låg på kanden.

Efter den anbefalede trækketid tages filter eller pose op af kanden. Dette er for at forhindre garvesyren i at fortrænge theens oprindelige smag.

Hos KAFFEPORTEN finder du også et udvalg af thekander.

 

Dosering 2 g pr. 200 ml vand.
Te Type Hvid te
Trækketid 6 minutter
Te duft Den søde og dybe lakridsduft med frisk citrus.
Farve Lysgul
Te smag En skøn kombination af den frisk citrus og den mere søde og mørke lakridssmag
Te blad Stort