Velvet blend

kr.95,00

Velvet blend er en blanding af bønner fra Honduras og Colombia.

Begge er arabica bønner  og kan fint bruges til espresso, mokkakande og aeropress.

Pose med 250g hele bønner.

Total

Beskrivelse

VELVET BLEND

Velvet blend er en blanding af bønner fra Honduras og Colombia. Begge er arabica bønner  og kan fint bruges til espresso, mokkakande og aeropress.

ANBEFALET BRYGGEMETODE

Vi anbefaler at brygge denne kaffe espresso eller aeropress.

HISTORIE

Gården Calahute (som frit kan oversættes til frie hjorte) ligger i regionen Huehuetenango ved den vestlige grænse til Guatemala – lige ved siden af Tehuantepec-ørkenen i Mexico. De varme ørkenvinde brydes mod Cuchumatanes-bjergkæden, og dette sikrer, at regionen er beskyttet mod frost på trods af de høje højder, og det giver et fremragende klima til dyrkning af kaffe.

Paraneima-sorten er en hårdfør dværgplante udviklet i 1980’erne, der giver en modstandsdygtig plante og muliggør at dyrke den mere intenst end større planter og på mindre plads og med færre ressourcer.

Dette passer godt sammen med den familiedrevne gårds mål om at dyrke mere bæredygtig og miljømæssig stabil kaffe. Et mål, der har været på den familiedrevne gård siden dens grundlæggelse i 1952.

KAFFE

Kaffe drikkes i hele verden og det anslås, at der drikkes i gennemsnit 3-4 kopper kaffe dagligt i Danmark. Og det siges, at vi er det fjerde mest kaffedrikkende folk i verden.

TO TYPER KAFFE

Arabica-kaffe kommer fra bønnerne fra træet, som går under det botaniske navn ægte kaffe og stammer fra Ethiopien. Arabica betragtes som den kaffe, der har den bedste smag. Desværre er udbyttet også det laveste. Arabica udgør 70-75 % af verdens kaffeproduktion.

Robusta-kaffe (Coffea canephora) stammer fra Den Demokratiske Republik Congo. Den er, som navnet antyder, mere robust end arabicaen, men har desværre en mindre værdsat smag, hvor bitterstofferne fylder mere.

Udover disse kaffesorter findes Liberia-kaffe (Coffea Liberica) og Excelsa-kaffe (Coffea dewevrei).

RISTNING

Kaffebønnen har ingen smag, før den bliver ristet. Men når den er ristet skelner man mellem lys, mellem og mørk ristning.

KAFFEBRYGNING

Kaffe kan brygges på flere måder:

Espresso adskiller sig fra almindelig kaffe ved at være mere koncentreret både i smag og konsistens, og den har et fint lag gyldent skum på toppen. Dette lag kaldes på italiensk for “crema”. Smagen kan ændres på finheden og ristningen af kaffen, hvor hårdt kaffen stampes, hvilket vand, hvilke bønner og hvilken kaffemaskine, der anvendes, kan man ændre markant på smagen af espressoen.

Slow brew kaffe er hvor man hælder kaffe op i et filter og hælder varmt vand (92 °C-100 °C) igennem med cirkulære bevæhelser. Tidligere anvendtes Madam Blå til denne metode, i dag bruger man Chemex eller Hario. En kaffemaskine automatiserer denne proces. Som regel har kaffemaskinen en indbygget varmeplade, så kaffen kan holde sig varm.

Stempelkaffe laves ved, at varmt vand (ikke kogende) hældes over groft malet kaffe i en stempelkande. Efter 3-5 min. sænkes stemplet ned, så kaffegrumset bliver skilt fra væsken. Det skal dog bemærkes at kaffegrumset ikke bliver skilt helt fra kaffen, og at der derfor fortsat bliver brygget.

Koldbrygget kaffe (engelskCold brew coffee) er en kaffedrik, hvor brygningen foregår uden varmt vand og i adskillige timer. Koldbryg skal ikke forveksles med iskaffe der brygges med varmt vand og nedkøles.

Pulverkaffe (i nogle tilfælde kendt under varemærkenavnet Nescafé) er kaffe, der er lavet og herefter frysetørret. Det er et pulver, som kan opløses i varmt vand, så man får kaffe. Dette produkt har egentligt ikke noget med smagen af kaffe at gøre, da kaffebønnerne (ofte af lav kvalitet) har været igennem så mange processer, at smagen er svær at genkende. Koffeinen fra kaffebønnerne bliver dog bibeholdt i denne drik.

Iskaffe egentlig anvende en hvilken som helst af de ovennævnte metoder. Efter brygningen nedkøles kaffen, eksempelvis ved at den blandes med flødeis, hvis det skal være mere lækkert og kaffen skal have mere fylde.

Velvet blend ingredienser: økologiske bønner fra Honduras og Columbia.

KAFFEPORTEN fører også et udvalg af de flotte Chemex kander.

Du kunne også være interesseret i...