Beskrivelse
TRØFFEL KUGLER
Trøffel kugler der er den helt perfekte lille snack og måske et alternativ til et påskeæg. Trøffel kuglerne er håndrullet og dyppet i mælkechokolade.
Cocoa Loco er en prisvindende virksomhed som prudercerer økologisk og Fairtrade kvalitets chokolade.
CHOKOLADE
Med sin intense smag, elegante udseende og oveni købet meget velduftende, så er chokolade en helt overdådig sanseoplevelse, som de fleste falder for. Enten om det er som flydende drik, massive plader eller lækre fyldte stykker, så er der noget for enhver smag.
CHOKOLADENS HISTORIE
Helt tilbage til det fjerde århundrede efter kristi fødsel, navngav Mayaerne kakaotræet. De troede på at træet tilhørte guderne og at kakaofrugterne der voksede på træet, var gudernes gave til mennesket.
Sådan startede det hele og kakaofrugterne blev hurtigt omdannet til den flydende drik som vi kender. Senere er kakao også blevet brugt som valuta og hurtigt fandt spanierne ud af at organisere flere plantager, for at optimere udbyttet.
Senere blev man opmærksom på den energi og kraft som man mente var i chokoladen. Man drak den blandt andet til bryllupsceremonier og krigere fik kakao presset i små tabletter med på togt.
Senere igen brugte man chokolade i madlavning og op i det attenhundrede tallet blev det også brugt som medicin. Franske læger mente blandt andet, at med chokolade kunne man kurere kroniske sygdomme og knuste hjerter…
DYRKNING OG FORARBEJDNING
Kakaobønnen vokser i store frugter og trives bedst i tropiske egne. Bønnerne tages ud af frugten og gennemgår en fermenteringsproces og derefter tørres de i op til 20 dage.
For at bønnerne kan udvikle smag og aroma skal de nu ristes og derefter males bønnerne til det fine pulver som vi kender.
REN CHOKOLADE
Vi kender alle den ren mørke chokolade også kendt som bittersød. Her er det foretrukne at kakaomasse procenten er mellem 60-80.
Mælkechokolade har en procent omkring de 40 og er derfor ikke lige så bitter som mørk chokolade.
Hvid chokolade har ingen kakaomasse og derfor ingen bitterhed overhovedet.
KAFFE TIL CHOKOLADE
At drikke kaffe til chokolade kan være en af de største nydelser. Kaffeporten anbefaler Cajamarca – økologisk til en god kop kaffe.
Ingredienser:
MÆLKEchokolade indeholdende mindst 37 % kakaotørstof* og mælketørstof* mindst 21 % (sukker*, kakaosmør*, sødMÆLKSpulver*, kakaomasse*, vaniljepulver*), fløde*, sultanas*, kandiseret appelsinskal*(glukosesirup*, appelsinskal*, salt* , citronsyre*), hvid chokolade indeholdende MÆLKEtørstof 23 % minimum (sukker*, kakaosmør*, sødMÆLKSpulver*, vaniljepulver*), kanel*, blandet krydderi*, citronolie*.
*= Fra økologisk landbrug
Produceret i England
Næringsindhold pr. 100g:
Energi | 2266kJ |
Energy | 545kcal |
Fedt | 37g |
– Mættede fedtsyrer | 24g |
Kulhydrat | 45g |
– Sukkerarter | 44g |
Protein | 6,1g |
Salt | 0,19g |
Allergener: Chokolade bliver produceret i køkken, hvor der forefindes; MÆLK, SOJA, NØDDER, GLUTENHOLDIGE KORNPRODUKTER og ÆG.
Æsken indeholder 100g.