Plade mint økologisk

kr.59,00

Plade med mint er rig i ckokolade smagen og forfriskende i mintsmagen.

En skøn og fløjblød chokolade på 72%.

Fra prisvindende Cocoa Loco.

Kategori:

Beskrivelse

PLADE MINT

Plade med mint er rig i ckokolade smagen og forfriskende i mintsmagen. En skøn og fløjblød chokolade på 72%.

Cocoa Loco er en prisvindende virksomhed som prudercerer økologisk og Fairtrade kvalitets chokolade.

CHOKOLADE

Med sin intense smag, elegante udseende og oveni købet meget velduftende, så er chokolade en helt overdådig sanseoplevelse, som de fleste falder for. Enten om det er som flydende drik, massive plader eller lækre fyldte stykker, så er der noget for enhver smag.

CHOKOLADENS HISTORIE

Helt tilbage til det fjerde århundrede efter kristi fødsel, navngav Mayaerne kakaotræet. De troede på at træet tilhørte guderne og at kakaofrugterne der voksede på træet, var gudernes gave til mennesket.

Sådan startede det hele og kakaofrugterne blev hurtigt omdannet  til den flydende drik som vi kender. Senere er kakao også blevet brugt som valuta og hurtigt fandt spanierne ud af at organisere flere plantager, for at optimere udbyttet.

Senere blev man opmærksom på den energi og kraft som man mente var i chokoladen. Man drak den blandt andet til bryllupsceremonier og krigere fik kakao presset i små tabletter med på togt.

Senere igen  brugte man chokolade i madlavning og op i det attenhundrede tallet blev det også brugt som medicin. Franske læger mente blandt andet, at med chokolade kunne man kurere kroniske sygdomme og knuste hjerter…

DYRKNING OG FORARBEJDNING

Kakaobønnen vokser i store frugter og trives bedst i tropiske egne. Bønnerne tages ud af frugten og gennemgår en fermenteringsproces og derefter tørres de i op til 20 dage.

For at bønnerne kan udvikle smag og aroma skal de nu ristes og derefter males bønnerne til det fine pulver som vi kender.

REN CHOKOLADE

Vi kender alle den ren mørke chokolade også kendt som bittersød. Her er det foretrukne at kakaomasse procenten er mellem 60-80.

Mælkechokolade har en procent omkring de 40 og er derfor ikke lige så bitter som mørk chokolade.

Hvid chokolade har ingen kakaomasse og derfor ingen bitterhed overhovedet.

KAFFE TIL CHOKOLADE

At drikke kaffe til chokolade kan være en af de største nydelser. Kaffeporten anbefaler Cajamarca – økologisk til en god kop kaffe.

Ingredienser:

Mørk chokolade indeholdende mindst 72% kakaotørstof* (kakaomasse*, sukker*, kakaosmør*, vaniljepulver*), pebermynteolie* (0,1%).

*= Fra økologisk landbrug

Produceret i England

Næringsindhold pr. 100g:

Energi 2388kJ
Energy 576kcal
Fedt 43g
– Mættede fedtsyrer 27g
Kulhydrat 31g
– Sukkerarter 26g
Protein 8,3g
Salt 0g

Allergener: Chokolade bliver produceret i køkken, hvor der forefindes; MÆLK, SOJA, NØDDER, GLUTENHOLDIGE KORNPRODUKTER  og ÆG.

Pladen vejer 100g.