Organic Espresso Blend

kr.95,00

Fyldig espressoblanding med rige noter af chokolade, karamel, ristede mandler og hasselnødder.

Bønnerne er mellenristede og giver en fyldig espresso.

Pose med 250g.

Total

Kategori:

Beskrivelse

ORGANIC ESPRESSO BLEND

Organic espresso blend er en økologiske, fyldig espressoblanding, men stadig mild og sød blanding med rige noter af chokolade, karamel, ristede mandler og hasselnødder. At være let ristet, det ejer op til den nye nordiske stil ristning, men stadig hylder mundfølelse og crema af klassisk espresso.

ANBEFALET BRYGGEMETODE

Vi anbefaler at brygge Espresso traditionelt eller bruge en Moka pot, men du kan også prøve det for en fyldig fransk presse bryg.

HISTORIE

Blandingen består af tre forskellige regioner og smagsvarianter, der kombinerer for at give en god kaffeoplevelse. Hovedkomponenten, honduranske kaffe, udgør bunden af koppen med en tung chokolade føler og sullen frugtighed. Vi krydrer dette med indonesisk kaffe for at give en bredere smag og introducere det specielle noget andet, der gør en blanding interessant. Endelig tilføjer vi en ugandiske Robusta til blandingen, der giver denne specielle tørmundfølelse og surhedsgrad, du ville forvente af en klassisk espresso. 50% Marcala, Honduras (Vasket
Arabica) 25% Gayo, Indonesien (vådskroget Arabica)
25% Bushenyi, Uganda (Natural Robusta)

KAFFE

Kaffe drikkes i hele verden og det anslås, at der drikkes i gennemsnit 3-4 kopper kaffe dagligt i Danmark. Og det siges, at vi er det fjerde mest kaffedrikkende folk i verden.

TO TYPER KAFFE

Arabica-kaffe kommer fra bønnerne fra træet, som går under det botaniske navn ægte kaffe og stammer fra Ethiopien. Arabica betragtes som den kaffe, der har den bedste smag. Desværre er udbyttet også det laveste. Arabica udgør 70-75 % af verdens kaffeproduktion.

Robusta-kaffe (Coffea canephora) stammer fra Den Demokratiske Republik Congo. Den er, som navnet antyder, mere robust end arabicaen, men har desværre en mindre værdsat smag, hvor bitterstofferne fylder mere.

Udover disse kaffesorter findes Liberia-kaffe (Coffea Liberica) og Excelsa-kaffe (Coffea dewevrei).

RISTNING

Kaffebønnen har ingen smag, før den bliver ristet. Men når den er ristet skelner man mellem lys, mellem og mørk ristning.

KAFFEBRYGNING

Kaffe kan brygges på flere måder:

Espresso adskiller sig fra almindelig kaffe ved at være mere koncentreret både i smag og konsistens, og den har et fint lag gyldent skum på toppen. Dette lag kaldes på italiensk for “crema”. Smagen kan ændres på finheden og ristningen af kaffen, hvor hårdt kaffen stampes, hvilket vand, hvilke bønner og hvilken kaffemaskine, der anvendes, kan man ændre markant på smagen af espressoen.

Slow brew kaffe er hvor man hælder kaffe op i et filter og hælder varmt vand (92 °C-100 °C) igennem med cirkulære bevæhelser. Tidligere anvendtes Madam Blå til denne metode, i dag bruger man Chemex eller Hario. En kaffemaskine automatiserer denne proces. Som regel har kaffemaskinen en indbygget varmeplade, så kaffen kan holde sig varm.

Stempelkaffe laves ved, at varmt vand (ikke kogende) hældes over groft malet kaffe i en stempelkande. Efter 3-5 min. sænkes stemplet ned, så kaffegrumset bliver skilt fra væsken. Det skal dog bemærkes at kaffegrumset ikke bliver skilt helt fra kaffen, og at der derfor fortsat bliver brygget.

Koldbrygget kaffe (engelskCold brew coffee) er en kaffedrik, hvor brygningen foregår uden varmt vand og i adskillige timer. Koldbryg skal ikke forveksles med iskaffe der brygges med varmt vand og nedkøles.

Pulverkaffe (i nogle tilfælde kendt under varemærkenavnet Nescafé) er kaffe, der er lavet og herefter frysetørret. Det er et pulver, som kan opløses i varmt vand, så man får kaffe. Dette produkt har egentligt ikke noget med smagen af kaffe at gøre, da kaffebønnerne (ofte af lav kvalitet) har været igennem så mange processer, at smagen er svær at genkende. Koffeinen fra kaffebønnerne bliver dog bibeholdt i denne drik.

Iskaffe egentlig anvende en hvilken som helst af de ovennævnte metoder. Efter brygningen nedkøles kaffen, eksempelvis ved at den blandes med flødeis, hvis det skal være mere lækkert og kaffen skal have mere fylde.

Tolima ingredienser: økologiske bønner fra Columbia.

KAFFEPORTEN fører også et udvalg af de flotte Chemex kander.

Du kunne også være interesseret i...