Udsolgt

Nyamasheke

kr.95,00

Nyamasheke er strålende i sig selv, men tilføjer smælk, går frugten tilbage og tillader en fyldig kop med dominerende smag af chokolade.

Mellemristede bønner.

Pose med 250g hele bønner.

Ikke på lager

Kategori:

Beskrivelse

NYAMASHEKE

Nyamasheke er en økologiske kaffe udelukkende sammensat af den røde boubon-variant og er kendetegnet ved tunge noter af frugt og kakao. Strålende i sig selv, men hvis du tilføjer mælk, går frugten tilbage og tillader en meget fuld kop kaffe med en dominerende smag af chokolade. En mellemristet kaffe med vægt på bønnens søde potentiale, der nedtoner de syrlige noter.

ANBEFALET BRYGGEMETODE

Vi anbefaler, at du brygger denne kaffe til filter eller fransk presse. Du kan dog prøve det som en espresso, hvis du er til noget nyt.

HISTORIE

Kaffen er hentet gennem et empowerment-projekt kaldet Womens Coffee Extension, dedikeret til at uddanne og styrke kvinder i den urolige region i Rwanda. Traditionelt er kvinder ikke en del af beslutningstagningen inden for prissætning og markedsføring, WCE sigter på at ændre dette, samt at uddanne kvinderne i bæredygtig produktion og optimering af udbyttet.

Blandt resultaterne har medlemmerne nu adgang til basal sygesikring og andre basale fornødenheder. Kort sagt er dette virkelig en kop god smag og samvittighed.

KAFFE

Kaffe drikkes i hele verden og det anslås, at der drikkes i gennemsnit 3-4 kopper kaffe dagligt i Danmark. Og det siges, at vi er det fjerde mest kaffedrikkende folk i verden.

TO TYPER KAFFE

Arabica-kaffe kommer fra bønnerne fra træet, som går under det botaniske navn ægte kaffe og stammer fra Ethiopien. Arabica betragtes som den kaffe, der har den bedste smag. Desværre er udbyttet også det laveste. Arabica udgør 70-75 % af verdens kaffeproduktion.

Robusta-kaffe (Coffea canephora) stammer fra Den Demokratiske Republik Congo. Den er, som navnet antyder, mere robust end arabicaen, men har desværre en mindre værdsat smag, hvor bitterstofferne fylder mere.

Udover disse kaffesorter findes Liberia-kaffe (Coffea Liberica) og Excelsa-kaffe (Coffea dewevrei).

RISTNING

Kaffebønnen har ingen smag, før den bliver ristet. Men når den er ristet skelner man mellem lys, mellem og mørk ristning.

KAFFEBRYGNING

Kaffe kan brygges på flere måder:

Espresso adskiller sig fra almindelig kaffe ved at være mere koncentreret både i smag og konsistens, og den har et fint lag gyldent skum på toppen. Dette lag kaldes på italiensk for “crema”. Smagen kan ændres på finheden og ristningen af kaffen, hvor hårdt kaffen stampes, hvilket vand, hvilke bønner og hvilken kaffemaskine, der anvendes, kan man ændre markant på smagen af espressoen.

Slow brew kaffe er hvor man hælder kaffe op i et filter og hælder varmt vand (92 °C-100 °C) igennem med cirkulære bevæhelser. Tidligere anvendtes Madam Blå til denne metode, i dag bruger man Chemex eller Hario. En kaffemaskine automatiserer denne proces. Som regel har kaffemaskinen en indbygget varmeplade, så kaffen kan holde sig varm.

Stempelkaffe laves ved, at varmt vand (ikke kogende) hældes over groft malet kaffe i en stempelkande. Efter 3-5 min. sænkes stemplet ned, så kaffegrumset bliver skilt fra væsken. Det skal dog bemærkes at kaffegrumset ikke bliver skilt helt fra kaffen, og at der derfor fortsat bliver brygget.

Koldbrygget kaffe (engelskCold brew coffee) er en kaffedrik, hvor brygningen foregår uden varmt vand og i adskillige timer. Koldbryg skal ikke forveksles med iskaffe der brygges med varmt vand og nedkøles.

Pulverkaffe (i nogle tilfælde kendt under varemærkenavnet Nescafé) er kaffe, der er lavet og herefter frysetørret. Det er et pulver, som kan opløses i varmt vand, så man får kaffe. Dette produkt har egentligt ikke noget med smagen af kaffe at gøre, da kaffebønnerne (ofte af lav kvalitet) har været igennem så mange processer, at smagen er svær at genkende. Koffeinen fra kaffebønnerne bliver dog bibeholdt i denne drik.

Iskaffe egentlig anvende en hvilken som helst af de ovennævnte metoder. Efter brygningen nedkøles kaffen, eksempelvis ved at den blandes med flødeis, hvis det skal være mere lækkert og kaffen skal have mere fylde.

Nyamasheke ingredienser: økologiske bønner fra Rwanda.

KAFFEPORTEN fører også et udvalg af de flotte Chemex kander.

Du kunne også være interesseret i...