Pai Mu Tan Hvid The

DKK89,00

Hvid the fra Pai Mu Tan i Kina.

En meget elegant hvid the der smager silkeblødt og mildt.

Pose med 100g.

Kategori:

Beskrivelse

Pai Mu Tan hvid the dyrkes primært i Fujian provensen i Kina.
Hvid the er den reneste og mindst forarbejdede af alle typer the og er derfor den the, hvor man kommer tættest på naturligt, ubehandlede blade. Det er også den thetype der indeholder flest antioxidanter.

Theknopperne og de nye blade plukkes nænsomt med hånden og ligges derefter til tørre i det bakkede landskab. Det kan dog sagtens foregå indedørs, hvor det er nemmere at kontrolere luftfugtigheden og undgå regn.

Man plukker kun de øverste blade og spæde bladknopper, lige før de springer ud og derfor er selve høsten begrænset til nogle få dage om året og theen er derfor ganske kostbar i forhold til f.eks. sort the. På knopperne og på undersiden af bladene sidder der beskyttende hår som er med til at give thebladene deres karakteristiske sølvfarve.

Mens det naturlige fugtindhold fordamper udhvikles theens blomsteraroma og bladendes grønne farve skifter til en mere olivengrøn samtidig får dunene den flotte sølvfarve.
Hvid the indeholder lidt koffein og theen får en lys, smuk farve ved brygning. Det er en elegant the med en mild og behagelig smag og forfriskende aroma.

Theen er ikke varmebehandlet og det gør at vitaminindholdet i theknopperne er bibeholdt. Det siges at hvid the har et vitaminindhold der er tre gange højere end grøn the.

Til denne the anbefales det at bruge en stor thesi, så theen virkelig kan få lov til sig med sine store og lange blade.

Ingredienser: Hvid the fra Pai Mu Tan

Koffein: Ja

Trækketid: 1,5-2 min.

Vandtemperatur: 70-80 grader

Dosering: 2g pr. 200ml. vand.