Hvid The Citron

DKK59,00

Skøn hvid og grøn the med blid smag af citron.

Pose med 100g

Kategori:

Beskrivelse

HVID THE CITRON

Hvid the citron er lavet af Pai Mu Tan hvid the. Pai Mu Tan hvid the dyrkes primært i Fujian provensen i Kina.
Hvid the er den reneste og mindst forarbejdede af alle typer the og er derfor den the, hvor man kommer tættest på naturligt, ubehandlede blade. Det er også den thetype der indeholder flest antioxidanter.

Theknopperne og de nye blade plukkes nænsomt med hånden og ligges derefter til tørre i det bakkede landskab. Det kan dog sagtens foregå indedørs, hvor det er nemmere at kontrolere luftfugtigheden og undgå regn.

Man plukker kun de øverste blade og spæde bladknopper, lige før de springer ud og derfor er selve høsten begrænset til nogle få dage om året og theen er derfor ganske kostbar i forhold til f.eks. sort the. På knopperne og på undersiden af bladene sidder der beskyttende hår som er med til at give thebladene deres karakteristiske sølvfarve.

Mens det naturlige fugtindhold fordamper udhvikles theens blomsteraroma og bladendes grønne farve skifter til en mere olivengrøn samtidig får dunene den flotte sølvfarve.
Hvid the indeholder lidt koffein og theen får en lys, smuk farve ved brygning. Det er en elegant the med en mild og behagelig smag og forfriskende aroma.

Theen er ikke varmebehandlet og det gør at vitaminindholdet i theknopperne er bibeholdt. Det siges at hvid the har et vitaminindhold der er tre gange højere end grøn the.

BRYGNING

Til denne type the anbefales det at bruge en stor thesi, så theen har rig mulighed for at udvikle sig.

I denne the får du en blanding af hvid og grøn the i skøn forening med citron.

Ingredienser i hvid the med citron:

Hvid the, grøn the, citrongræs, rosmarinblade(5%), naturlig aroma, citronskaller(4%), krusmynteblade, brombærblade.

Koffein: Ja

Trækketid: 1,5-2 min.

Vandtemperatur: 80-90 grader

Dosering: 2g pr. 200ml. vand

HVID
Hvid the kommer fra Kina og er en af de mest udsøgte typer af the  og det er også den reneste og mindst forarbejdede af slagsen. Den har en flot lys farve og indeholder meget lidt koffein. Den består af friske skud fra thebusken og plukkes tidligt på året før den blomstrer. Efter høst dampes bladede let og tørres derefter indtil det naturlige vandindhold fordamper. Selve høsten foregår kun nogle få dage om året og derfor er den også en af de mest kostbare the typer.

En klassisker indenfor hvide theer er Pai Mu Tan fra Fujian. Den har dunede knopper med en meget harmonisk gylden og gråhvid glans.

GRØN THE
Grøn the er måske en af de mest populære typer. Efter høst af de grønne blade på thebusken er eneste forarbedning at de tørres. Derved bevares et stort indhold af vitaminer og mineraler. Desuden har den et lavt indhold af koffein.

Grøn te er kendt for sin rene smag, smukke farve og gode egenskaber. De grønne the blade dyrkes i plantager mange steder i Sydøstasien, hvor de høstes og efterbehandles. Grøn the er et rent naturprodukt, og betegnes ofte som ’den originale te’

Den grønne the produceres mange steder i Sydøstasien, men på vidt forskellig vis. I Kina er de traditionelle produktionsmetoder stadig meget udbredte, særligt hos de små producenter der lader theen tørre på måtter udenfor under solens stråler

BRYGNING AF THE

  • Hæld noget af det varme vand i kanden så det dækker bunden og skyl siderne godt. Lad det stå lidt inden du hælder det ud.
  • Kom the blade i et filter eller pose.
  • Abring filter eller pose i kanden.
  • Hæld vandet langsomt over the bladene og lig låg på kanden.
  • Efter den anbefalede trækketid tages filter eller pose op af kanden. Dette er for at forhindre garvesyren i at fortrænge theens oprindelige smag.

Hos KAFFEPORTEN finder du også et udvalg af thekander.