Udsolgt

Grøn The Orange

DKK49,00

Frisk grøn sencha the med god smag af orange.

En fyldig kop the og dog dejlig frisk.

Pose med 100g

Ikke på lager

Kategori:

Beskrivelse

GRØN THE ORANGE

Grøn the orange er grøn sencha the blandet med orange skaller og æblestykker.  Det giver en fyldig kop the såvel som dejlig frisk.

FORARBEJDNING

Efter plukningen af de grønne blade, dampes og tørres bladene for at stoppe den naturlige oxideringsproces. Herved bibeholder bladene flere af de naturlige olier og vigtige antioxidanter, og de bliver bløde og lettere at forarbejde.

Efter tørringen rulles og vrides bladene på forskellige måder, hvorefter de igen tørres for at reducere væskeindholdet. Processen gentages efter behov, indtil bladene langsomt er blevet helt tørre. Det er mens bladene bliver rullet, at theen får sit udseende. Grøn sencha the kan se meget forskellig ud og det er thearbejderne der afgør udseendet.

Der findes rigtig mange forskellige grønne theer, og der er stor forskel på smag og kvalitet, så man må prøve sig frem for at finde den der passer til ens smag.

Fremstilling af sencha er et fint arbejde. Bladene til sencha bliver nedkølet til ca. fem grader efter dampning og tørring, hvilket frembringer den fine, runde tangsmag. Til sidst rulles bladene fire gange. Første og anden gang med tør varme, tredje og fjerde gang under nedkøling.
Theen får en smuk, lys, klar farve og en skøn frisk smag.

Sencha bør brygges i en lille thepotte og serveres gerne i en lille kop. Den optimale thepotte vil være keramisk og helt ren. Man bør aldrig bruge opvaskemiddel, men blot skylle og dernæst stille den til tørre.
For at få størst mulighed for at se den flotte farve, anbefales hvide percelæns kopper.

Kedlen tages af i samme øjeblik vandet begynder at koge. Brug 2 gram per kop (20 cl.), og hæld vandet over, når det er afkølet til 80 – 85 grader.
Server theen når den ønskede styrke er opnået. Thebladene kan genanvendes to til tre gange med gradvis forlænget trækketid.

Grøn the orange ingredienser: Grøn sencha the fra Kina, æblestykker, orangeskaller og naturlig aroma.

Indeholder koffein: Ja

Hos KAFFEPORTEN finder du også et udvalg af thekander.

 

Dosering 2 g pr. 200 ml vand.
Te Type Grøn Te
Trækketid 4 minutter
Te duft Frisk orange
Farve Lysgul
Te smag Smagen fra sencha afstemt med orange giver en fyldig og frisk kop te
Te blad Kort og fladt

Du kunne også være interesseret i...