Earl Grey Premium i dåse

kr.139,00

Earl Grey primum er Kaffeportens egen særlige Earl Grey.

Den har fået prædikatet premium fordi den er en fantastisk blanding af to slags sort the. Nemlig en Golden monkey og en Yunnan fra Kina.

Her i dåse med 80g.

 

Beskrivelse

EARL GREY PREEMIUM I DÅSE

Earl grey premium i dåse indeholder 80g af vores absolutte favorit blandt vores Earl Grey. I dåse som gør den til en rigtig fin gaveide til dem der elsker en god og særlig the.

EARL GREY PREMIUM ØKOLOGISK

Earl Grey primum er Kaffeportens egen særlige Earl Grey. Den har fået prædikatet premium fordi den er en fantastisk blanding af to slags sort the. Nemlig en Golden monkey og en Yunnan fra Kina.

Theen er utolig smuk med sine lange gyldne blade og en overvældende duft af bergamotte.

Når theen er brygget får den en virkelig smuk ravgylden farve.

Earl grey premium økologisk er som nævnt en blanding af to sorte theer.  Golden Monkey the kommer fra Yunnan provinsen i  Kina.  Det er en bjergrig provins hvor de har dyrket the i 1700 år. Denne the dyrkes i 1200 meters højde. Theen kendetegnes ved den smukke guldfarve og har smagsnoter af honning og fersken, hvilket er med til at give theem sin dejlige sødme. Kun knopperne og de første blade bliver plukket og brugt til denne the. Den værdsatte the er at sammenligne med Den hvide the silver needle.

Yunnan the kommer fra samme provins. Theen er en kraftig the med en fyldig, sød og let krydret karakteristika.

EARL GREY – HISTORIEN

Earl Grey – Theen har fået sit navn efter Charles Grey (1764 – 1845), den anden jarl af Grey, der var premierminister i Storbritannien i 1830’erne. En anekdote fortæller, at den specielle the blev givet som gave af en taknemmelig kineser, hvis søn blev reddet fra drukning af en af Greys mænd. Den første the var en blanding af fermenteret the fra Indien og Ceylon. Eftersom grøn the er langt mere udbredt end sort the i Kina, er det næppe sandsynligt, at en taknemmelighedsgave skulle baseres på sort the. Desuden var Charles Grey aldrig i Kina. En anden version af anekdoten siger, at theen kom som gave fra en indisk raja, der blev reddet fra en tiger af en af Greys tjenere.

Uanset forhistorien blev den specielle the så populær blandt premiersministerens thegæster, at han gav en prøve til sin thehandler, Twinings, og bad om at de fremstillede en tilsvarende blanding.

I dag tilbydes forskellige varianter af Earl Grey-the, som Lady Grey og Earl Red. Medlemmer af Greyfamilien har gennem årene valgt at samarbejde med andre thehuse.

SORT THE

Sort the er nok mest kendt for den klassiske Earl Grey. Men den kommer i mange varianter. Den fremstilles af de grønne blade på thebusken. De rulles og får lov til at ligge og ilte. Herved bliver bladede mere og mere mørke. Når bladene har fået den ønskede farve, stoppes iltningsprocessen ved at riste bladene. Under fermenteringen reagerer bladenes cellesaft med luftens ilt og opnår dermed den rigtige aroma. Under fermenteringen styres udvikling i aromaen med temperatur og luftfugtighed. Fermenteringen eller iltningen starter så snart bladene rulles og stoppes igen ved at starte tørring af bladene, ved opvarmning.

Til Earl Grey er den sorte the tilsat bergamotte oiler. Bergamotte frugten er en citrusfrugt der vokser i mindre tal på Secilien.
Sort the har et højt indhold af koffein.

Sort the er den the der gennemgår den længste proces, før den er klar til at blive nydt og de rene theer smager desuden fortrinligt med med mælk.

KUN DET BEDSTE

The er bestemt en stor del af vores sortiment. Kaffeporten er nemlig ikke kun kaffe, men også en verden af the. Vi har et stort udvalg af flere typer, og vi har bestræbt os på at finde de bedste til vores kunder.

Vi har et stort udvalg af hvid, sort, rød og grøn, men også en flere forskellige urteblandinger.
Vi udvælger nøje, hvilke vi ønsker at sælge og vægter kvaliteten meget højt.
Vi sætter pris på de rene theer, men har mange spændende blandinger, hvis din drik gerne må smage af lidt mere og få et twist.

BRYGNING AF THE

  • Hæld noget af det varme vand i kanden så det dækker bunden og skyl siderne godt. Lad det stå lidt inden du hælder det ud.
  • Kom the blade i et filter eller pose.
  • Anbring filter eller pose i kanden.
  • Hæld vandet langsomt over the bladene og lig låg på kanden.
  • Efter den anbefalede trækketid tages filter eller pose op af kanden. Dette er for at forhindre garvesyren i at fortrænge theens oprindelige smag.

Hos KAFFEPORTEN finder du også et udvalg af thekander.

Ingredienser:

Sort the* og bergamotteolie*.

*= Fra økologisk landbrug

 

Koffein: Ja

Trækketid: 2-3 min.

Vandtemperatur: 90 grader

Dosering: 2g pr. 200ml eller 10g til en liter vand.

Du kunne også være interesseret i...