Darjeeling second flush FTGFOPI økologisk

kr.69,00

Klassisk sort the med med en smuk gylden farve.

Fløjlsblød i smagen og lette noter af nødder.

.

Total

Beskrivelse

DARJEELING SECOND FLUSH

Darjeeling second flush økologisk er navnet på denne the fordi den er blevet høstet i maj-juni. First flush bliver høstet i marts-april.

Denne sorte the er nok den mest berømte af det helt rene theer og bliver da også for champagnen blandt de sorte theer.

Darjeeling the kommer fra Darjeeling distriktet i Indien. Man høster theen to gange om året. Denne the er fra den anden høst, hvor theen ofte får en lidt mørkere farve. Denne har har en smuk gylden farve.

SORT THE
Sort the er nok mest kendt for den klassiske Earl Grey. Men den kommer i mange varianter. Den fremstilles af de grønne blade på thebusken. De rulles og får lov til at ligge og ilte. Herved bliver bladede mere og mere mørke. Når bladene har fået den ønskede farve, stoppes iltningsprocessen ved at riste bladene. Under fermenteringen reagerer bladenes cellesaft med luftens ilt og opnår dermed den rigtige aroma. Under fermenteringen styres udvikling i aromaen med temperatur og luftfugtighed. Fermenteringen eller iltningen starter så snart bladene rulles og stoppes igen ved at starte tørring af bladene, ved opvarmning.

Sort the har et højt indhold af koffein.

Sort the er den the der gennemgår den længste proces, før den er klar til at blive nydt og smager desuden fortrinligt med med mælk.

KUN DET BEDSTE

The bestemt en stor del af vores sortiment. Kaffeporten er nemlig ikke kun kaffe, men også en verden af the. Vi har et stort udvalg af flere typer, og vi har bestræbt os på at finde de bedste til vores kunder.

Vi har et stort udvalg af hvid, sort, rød og grøn, men også en flere forskellige urteblandinger.
Vi udvælger nøje, hvilke vi ønsker at sælge og vægter kvaliteten meget højt.
Vi sætter pris på de rene theer, men har mange spændende blandinger, hvis din drik gerne må smage af lidt mere og få et twist.

BRYGNING AF THE

  • Hæld noget af det varme vand i kanden så det dækker bunden og skyl siderne godt. Lad det stå lidt inden du hælder det ud.
  • Kom the blade i et filter eller pose.
  • Abring filter eller pose i kanden.
  • Hæld vandet langsomt over the bladene og lig låg på kanden.
  • Efter den anbefalede trækketid tages filter eller pose op af kanden. Dette er for at forhindre garvesyren i at fortrænge theens oprindelige smag.

Darjeelig second flush ingredienser:

Sort the*

*= Fra økologisk landbrug.

Trækketid: 3-5 min.

Vandtemperatur: 100 grader

Dosering: 2g. pr. 200ml. vand.

Hos KAFFEPORTEN finder du også et udvalg af thekander.

Du kunne også være interesseret i...